Hvis du gerne vil ud i skovene at cykle, så er det bedst at kunne nogle grundlæggende tekniske færdigheder for at føle dig mere sikker i sadlen og dermed få en bedre cykeltur.

Teknik kurser for begyndere

Jeg vil anbefale dig at tilmelde dig nogle begynderkurser, som kan introducere dig for nogle teknikker, som du herefter kan øve videre på derhjemme. DGI og Vores Puls har som regel kvindekurser, og du kan ofte finde et kursus i nærheden af dig. På kurserne møder du andre, og du har mulighed for at danne dig et netværk.

DGI kurserhttps://www.dgi.dk/cykling/mtb/arrangementer/inspirationskurser
Vores Pulshttp://vorespuls.dk/events 

På ovennævnte sider kan du også finde kurser for basis-reparationer af cyklen f.eks. hvordan du skifter slange hurtigt og effektivt, hvis du punkterer på en tur. Og hvordan du vedligeholder din cykel, så den holder i mange år.

Der er selvfølgelig mange andre steder, hvor du kan få kurser…..

Essi Laub er en meget dygtig dame, der er god til at give én selvtillid. Hun afholder bl.a. kvindekurser og mange andre spændende arrangementer: essilaub.dk

MTB Slettestrand afholder intro-kurser og mange andre spændende kurser i de flotteste omgivelser eventuelt med overnatning: mtbslettestrand.dk

MTB Akademiet afholder også fantastiske kurser rundt omkring i landet: mtbakademiet.dk

Der er efterhånden rigtig mange gode kurser lokalt, så prøv bare at google mtb begynderkursus, så finder du helt sikkert noget.

Lokale klubber

Det er også en rigtig god idé at melde dig ind i en lokal MTB klub, som kan hjælpe dig lidt på vej, og så har du nogle at cykle med, så du hurtigt får noget rutine. Mange klubber har en dag i ugen, hvor de træner teknik, så her kan du helt sikkert få god hjælp.

Nogle af klubberne er nævnt her: DGI Foreninger
Men ellers søg på Facebook eller google.

Kvindeforum på Facebook

Der findes efterhånden en del Facebook grupper og fora, som henvender sig til kvinder. Jeg elsker at følge dem, fordi du her kan søge gode råd, og du kan finde nogen at cykle med i dit lokalområde.

MTB forum – kun for kvinder
MTB for kvinder

Mange grupper er lokalt forankret, men søg på Facebook, så skal du nok finde dem.

Og på hjemmesiden mtbforkvinder.dk kan du også finde rigtigt mange gode informationer.

 

Jeg håber, det hjælper dig lidt på vej 🙂