Der var dømt 1 uges MTB i Italien, sammen med nogle andre tosser fra Holstebro. Turen gik til Garda Søen, hvor vi havde booket et mobilehome. Fredag den 7. april drog vi afsted, 3 tøser i en bil, så var der dømt hygge, snacks og masser af snak og grin, men men stille og roligt forsvandt det gode humør næsten da, for Tyskland skulle vise sig at være en hård modstander, med lidt omveje og lidt Stau.

Men med en enkelt overnatning i det store land, gav os ny energi og vi kunne stå tidligt op og fortsætte turen lørdag morgen. Så Rammer vi støvle landet og også her måtte vi i en gang kø- nu blev tålmodigheden virkelig sat på prøve, men til gengæld kunne vi se at tempraturen var steget til +20 grader, så det lovede trods alt godt. Endelig når vi frem og får os tjekket ind på camping pladsen.

Nu venter der os 6 dage i Italien, 4 dage med guide- Joachim fra BikeItalien, 1 hviledag, 1 dag hvor vi selv bestemmer.
Nå nu til det vi egentlig var kommet for masser af cykling.

Jeg var lidt i tvivl om hvor jeg var form mæssigt, men det er vist ikke første gang jeg er det…Det var også første gang jeg skulle køre så længe med Flats sko og pedaler, så var spændt på hvordan det ville gå.

Det kan virkelig anbefales at hyre en guide når man er i ukendt terræn, Joachim fra BikeItalien, har gjort det til sin levevej at vise turister og andre tosser rundt i området. Hold nu fast et sindssygt flot og varrieret terræn, der blev budt ind med. Alt fra grusveje, med rullesten,tekniske singletrack nedkørsler i 20 min og opkørsler med masser af klipper og rullesten, samt nogle lede stigningsprocenter nogle steder +25%- av av av, vanvittigt flotte udsigtspunkter.

18009976_10158779803425556_787705766_n

Her må jeg bare sige at min Cannondale Habit virkelig kom til sin ret, jeg var så glad for mine 120mm vandring for og bag, samt min dropperpost-som jeg den gang jeg købte cyklen ikke troede jeg ville komme til at bruge meget. For selv om den er lidt tung opad el. måske det bare er rytteren… Så var den fantastisk nedad, den smed mig kun af en enkelt gang, som kostede en blå balde 😛 og det var vist også en kørefejl…
Så var der Batman skjoldet som det så fint blev døbt- Et bodyarmor (rygskjold,skuldre og ribben beskyttelse) som jeg er begyndt at køre med, det var varmt men utrolig behageligt at køre med og selvom jeg ikke havde nogle alvorlige styrt, synes jeg det var værd at køre med.

For mit vekommende blev det til 248 km og 6000 højdemeter fordelt på 5 dage. Må konstatere at jeg klart er bedst når der er varriation i det vi kører, jeg er ikke så stærk på de 7 km lange seje opkørsler, jeg er bedre når det hedder lidt op, ned, op, ned, neeeeeed. Selvom torsdag var en hård og presset dag for mig, ville jeg ikke ha været den foruden. Jeg har aldrig været presset så langt ud som jeg var på den skide 7 km opkørsel, tror på det er sundt at komme derud engang imellem.

Hvis man overvejer denne tur og den bliver aktuel igen, så vil jeg sige, at niveauet lige er en tand over Harzen og man skal kunne sine basis færdigheder på cyklen, måske lidt mere end kun basis 😛 Hvis man derimod tager derned for god mad og lækre omgivelser, så er det bare med at komme afsted.

Hilsen Mette Hansen

18009406_10158779804545556_1462479694_n 18009412_10158779805235556_1312313918_n