Nu hvor sommeren ikke har vist sig fra den bedste side i Danmark, drømmer jeg mig langt væk til et sted, hvor der er sol og smukt at cykle. Jeg kom i tanke om en dejlig oplevelse, jeg havde sidste år, hvor jeg var i Spanien på et MTB-kursus. Underviseren var Katy Curd, stedet var Sierra Nevada, arrangøren var Pure Mountains og oplevelsen var helt fantastisk.

Jeg skriver denne historie for at inspirere dig til eventuelt at gøre det samme eller noget, der ligner.

Pure Mountains arrangerer løbende kurser med Katy Curd. Læs eventuelt mere på Pure Mountains hjemmeside.

 

Hvad er Pure Mountains
Pure Mountains består af et engelsk ægtepar og deres hunde, som har bosat sig i Sierra Nevada i et dejligt farmhouse, der er smukt integreret i de spanske bjerge. På udvalgte uger og/eller weekender kan man bo hos dem og komme på guidede ture på mountianbike. Man får serveret et overdådigt morgenmåltid på terrassen, frokost på turen, lækkert aftensmåltid med lokale retter samt diverse dejlige mellemmåltider. Der er kun plads til cirka otte personer, som oftest kommer fra andre stedet i Europa.

 

DSC_0247 shrunk tjek1

Katy Curd
Engelske Katy er professionel downhill konkurrencekører og ikke mindst en dygtig underviser. Hun er utrolig god til at forklare, og gør det meget tålmodigt. Hun er også god til at opmuntre til, at man rykker grænser uden dog at presse for meget på. Jeg fik utrolig meget ud af min undervisning. Jeg lærte meget nyt, rykkede en masse grænser og fik finpudset det, jeg kunne i forvejen.

 

Sådan foregår det
Jeg skulle selv arrangere flyveturen til Malaga og blev sammen med de andre deltagere afhentet i lufthavnen og kørt tre timer for at komme til Sierra Nevada. Nogle havde deres egne cykler med. Jeg havde for nemheds skyld valgt at leje en af deres nye Canyon cykler, og det fungerede fint.

Vi boede to i hvert værelse, som var virkelig smukt indrettet og inspireret af det spanske. Der var et meget hyggeligt fælles rum, hvor vi skulle spise aftensmad. Huset ligger i smukke omgivelser omringet af bjerge, og bagved huset er der en teknikbane, så man kan øve sig, hvis man har mere energi efter de daglige fælles ture.

Efter morgenmaden skulle vi ud og cykle, hvor enten Tim eller Jenny (det engelske ægtepar) viste vej. Det var hårdt at cykle op af bjergene, men heldigvis kunne man få et lift i bilen, hvis man blev helt udkørt. Bilen kørte altid med, så vi kunne få lift og serveret the og kage på tiltrængte tidspunkter. Heldigvis går det også nedad igen, og det var højdepunkterne på turen. Lange singletracks i den smukkeste natur. Hvad mere kan man ønske sig?

 

thumbnail_IMG_2763 IMG_4147 shrunk

 

Sidst på dagen fik vi undervisning af Katy Curd enten på teknikbanen eller i omgivelserne tæt ved huset. Næste dag skulle vi så afprøve det, vi havde lært, mens vi fik feedback fra Katy. Vi var helt selv med til at bestemme, hvad vi ville lære, og alle kunne være med. Vi var både begyndere og erfarne. Det var dejligt kun at være kvinder. Alle hjalp og opmuntrede hinanden.

Vi fik undervisning i følgende:

  • Svingteknik
  • Kørsel i teknisk terræn
  • Drop-offs
  • Valg af linje
  • Teknisk opkørsel
  • Teknisk nedkørsel
  • Overkomme hindringer
  • Bunnyhops
  • Manuals
  • Style and finesse!

 

Var det godt?
Ja, hold nu op, det var en fantastisk oplevelse. Jeg kom hjem med fornyede kræfter og en masse teknik, som skulle afprøves og trænes i de danske skove. Det var sjovt at prøve at cykle i Spanien, der jo har et anderledes og meget stenet terræn.

 

Tips
Vi var så heldige, at der var en journalist med fra Total Women’s Cykling, som skrev nogle artikler med tips fra træningen:

 

Vigtige tips til begynderen

Sådan Bunnyhopper du

Sådan lander du et Drop-off

Sådan laver du en Manual

 

thumbnail_IMG_2719 thumbnail_IMG_2724