Det er selvfølgelig smag og behag, hvad man skal tage med på en ganske almindelig cykeltur, og det afhænger selvfølgelig af, hvor lang cykelturen er, hvordan vejret arter sig osv.

Jeg har stort set altid en rygsæk med på tur med de mest nødvendige ting – med mindre jeg er i nærheden af min bil eller mit hjem. Rygsækken generer mig ikke, og jeg synes, det er rart at være forberedt, hvis noget skulle hænde undervejs.

Nedenstående skal blot ses som inspiration.

Det har jeg med på tur. 

 • mobil (husk at downloade 112 app) evt. i vandtæt etui
 • vand
 • energi (gel, müslibar, druesukker, energitabletter i vandet)
 • sygesikringskort
 • multitool
 • strips, reperationstape mm. til diverse nødløsninger
 • ekstra slange + evt. dækjern
 • luftpumpe
 • kædeled
 • lille førstehjælpspose med fx aluminiumstæppe mm.

 

Sekundære ting (hvis du f.eks. er på lang tur eller på cykelferie)

 • ekstra bremseklodser
 • regntøj / varm trøje (alt efter vejrforholdet)
 • cykelbriller (så du ikke får grene el.l. i øjnene)
 • ID-armbånd med dine kontaktinfo, id og helbredsinfo

Rygsæk

Nogle foretrækker en sadeltaske og en vanddunk. Jeg synes selv, at det hurtigt bliver beskidt eller falder af. Og med alt det, jeg gerne vil have med på turen, så bliver jeg nødt til at have en rygsæk. Det kan godt betale sig at vælge en speciel cykelrygsæk, som er behagelig at have på, når du cykler. Du skal bare sørge for at vælge en størrelse, som svarer til dit behov. Cykler du mindre ture, så kan du nok nøjes med en lille rygsæk, men hvis du cykler langt eller bruger den på cykelferier, så er en lidt større at foretrække, hvor du kan have ekstra tøj og madpakke med.

Det er smart med en rygsæk, der har en indbygget vandblære, så du ikke behøver at stoppe, når du har brug for vand. Vandblæren fås i forskellige størrelser, så du kan vælge efter dit behov. Jeg bruger eksempelvis 1 liter vandblære, når jeg cykler småture, og 2 liter når jeg er på cykelferie.

Cykelslange, multitool, kædeled mm.

Jeg kan varmt anbefale, at du tager et mekanikkursus, hvor du lærer at skifte slange, kædeled, bremseklodser mm. Der findes rigtigt mange gode kvindekurser, hvor du kan prøve det hele af i dit eget tempo og få dig et godt grin sammen med de andre kvinder.

 

skifte slange

 

Det plejer dog aldrig at være et problem at spørge om hjælp på turen, hvis du f.eks. punkterer, men jeg synes, det er rigtig rart at have mine egne reservedele med f.eks. slange, kædeled mm. som passer til min cykel, og så jeg ikke behøver at låne af andre.

Jeg har altid et multitool liggende klar i min sidelomme på rygsækken, så jeg ikke behøver at tage rygsækken af, når jeg lige skal spænde noget efter undervejs.

 

Førstehjælpskasse

Jeg synes, det er meget rart at have lidt forbinding, plaster, saks, trekantstørklæde og aluminiumstæppe med. Jeg har heldigvis aldrig haft brug for det, og jeg tror, det er de færreste, som har det med på en cykeltur.

Jeg kan dog varmt anbefale at tage et førstehjælpskursus. Det er jo altid godt at kunne, hvis uheldet skulle ske. Hvis du skal på et kursus, så spørg evt. specifikt ind til mountainbike uheld f.eks. nakkeskader, brækket kraveben, brud mm.

 

Skriv gerne hvis jeg har glemt noget, eller du har noget helt andet med 🙂